Hej alle sammen

Da jeg besluttede mig for at bo og leve i et Tiny House på 17m2, var det ikke ud fra ønsket om at melde mig ud af samfund og fællesskab. Det var derimod et resultat af tanker, jeg havde gjort mig i årenes løb omkring det eksistentielle menneskeliv – vores afmålte stund på jorden. Livet bliver os givet, men i det forløb, der følger, mister vi i stigende og betænkelig grad ejerskabet over det og friheden til – reelt at forholde os til det og handle på det.

Med det eksisterende konkurrencesamfund – underbygget af en systemverden, der generøst bidrager med kontrol, ydrestyring og materiel produktion, er det ikke blevet nemmere at bevare dette ejerskab.

Hvad mig selv angår har jeg fravalgt konkurrence elementet sammen med tingenes og pengenes tyranni. Enkeltheden i livet har altid fascineret mig. Det nye er, at jeg nu mere bevidst har handlet på det.

I går startede min rejse til Fejø…en rejse på 325 km. Min vogn bliver trukket af en Ferguson traktor fra år 1952. Den bevæger sig i et adstadigt tempo med ca. 18 km/t – mens den lejlighedsvis hopper og danser og skyder med løst, så det er en ren fornøjelse.

Med mig, og som chauffør har jeg min tro væbner og følgesvend, Søren Wium, der altid står som et plantet spyd, når jeg har brug for ham.

Vi nåede frem til Hagebro i aften…holder foran kroen, og tilbagelagde således de første 25 km i regn, rusk og kulde.

Vi Hørz smiley