– Selvom mandskabsvognen var nedslidt, kunne den i princippet bruges, som den var, for der var både bad, toilet, håndvask, frokoststue, omklædning med skabe og el radiator. Alle installationerne var stadig intakte – bortset fra el vandvarmeren. Vi kunne have valgt at fjerne skabene og erstattet dem med et lille provisorisk køkken, hvor mors frikadeller ville have haft nøjagtig samme chance som dellerne i et Simonsen & Chezura køkken.

Desuden var isoleringen i vognen på højde med isoleringen i en campingvogn, så med lidt maling på ydersiden af kassen eller en træbeklædning, kunne der for ganske små midler etableres et Tiny House på hjul.

Hvad et Tiny House koster er således meget afhængig af, hvad man forventer af det, hvilken Komfort man ønsker og hvilke behov man har. Skal det bygges af nye materialer eller genbrugsmaterialer – eller en blanding af begge dele. Vil man være selvforsynende med el og være uafhængig af offentlig vand. En’ af vores tunge poster var netop investeringen i solceller og batterier til opsamling af den strøm, de producerer. Til gengæld er vi selvforsynende hovedparten af året, hvor vi udover almindelig belysning både kan bruge køleskab, ovn og fjernsyn. I den mørke tid, hvor stearinlysene tændes og – hvor det snart er jul igen – er situationen en anden. For at afhjælpe dette problem, købte vi en støjsvag generator til opladning af batterierne. I sidstnævnte proces bruger vi strøm med stor omtanke. Ovn og køleskab anvendes ikke, og vi kan risikere at få sort skærm midt i “Her er dit liv.” Som erstatning for køleskabet i vintersæsonen bruger vi en Coleman køleboks – placeret udendørs på vognens bagperron, og det fungerer ganske godt.

Mandskabsvognen skulle nu skrælles for al indmad og en myriade af døde og levende insekter – og der skulle saves en åbning til en dobbeltdør.Søren lavede dobbeltdøren på et lånt værksted. Tilfældigvis havde ejeren et fejlkøbt 4 fags Velfac vindue, som vi kunne købe billigt til vognens hems. Det er den slags tilfældigheder og heldigheder, der holder udgifterne ned.

Døren sættes i…

Færdig arbejde…Fortsættelse følger….