Der er et stadigt stigende antal familier, der vælger landlivet til – for det er godt for børnene, bedstefar og budgettet, og græsrødderne hvisker om mere enkle bo- og livsformer. At der er sket en centralisering i de større byer, behøver ikke nødvendigvis betyde en afvikling af Udkanten. Den kan også åbne op for nye muligheder og alternative bosætningsformer, men det kræver, at kommunerne generelt indtager en mere fleksibel holdning til det. Indtil videre er det jo stort set umuligt og ulovligt at bosætte sig i DK med både mobile homes og Tiny Houses, men set i et fremtidsperspektiv kunne affolkningen i yderområderne måske delvis blive erstattet af en population, der ønsker en alternativ livsform i et Tiny House eller noget tilsvarende. Det er min klare opfattelse, at kommunerne rundt omkring ryster og bæver ved forestillingen om, at et Tiny House eller to kunne blive begyndelse til en ny Thylejr. Her vil jeg foreslå, at man som udgangspunkt kræver en vis standard. Hvor svært kan DET være?

Det er jo en kendt sag, at Kreditforeningerne ikke ønsker at yde lån til landligt beliggende huse, hvis salgsværdi ligger under 500.000 kr. Samtidig er der en generel tilbageholdenhed i befolkningen i forhold til at investere i huskøb, for der ligger altid en potentiel risiko for ikke at kunne sælge igen, hvis man skulle fortryde sit køb. Men et Tiny House eller et Mobile Home ville sagen stille sig noget anderledes.

Tiden var nu kommet til konstruktionen af tagspær. Spærenes buede form blev tegnet op på en masonit skabelon af hensyn til nøjagtig ensartethed – skabelonen blev overført til terassebrædder, og jeg for min del lærte at bruge en dekupørsav.

De laveste spær blev sat på det eksisterende tag for at give en bedre isolering – ca. 28 cm. ekstra isolering.

De høje spær var til hemsen.

Trempelkonstruktion til hemsen, som skulle give en rimelig loftshøjde.

Indvendig er hemsen fra gulv til loft 1,35m. – men der er ståhøjde på det øverste trappetrin. Bredden er 2.20m. og længden 2.80m.

Nogen kan måske frygte, at man sakker agterud ved at flytte ud i den frie natur i udkanten. Ifølge ordbogen betyder det, at sakke agterud, at bevæge sig langsomt og ikke kan følge med, hvilket i følge den samme ordbog i overført forstand betyder, at komme bagefter i tempo, udvikling, indflydelse osv.

Som jeg opfatter det, er handlingen – at fraflytte storbyen og flytte på landet – en handling hvor tilflytterne på mange måder er et hestehoved foran…for tænk at kunne overtage majoriteten i ejerskabet af egne liv – sætte tempoet ned, udvikle sig og have indflydelse på det, man egentlig tror på.

Fortsættelse følger….