Den nu afdøde tjekkiske forfatter, Milan Kundera har en gang i sin tid fremsat følgende udsagn: “Graden af langsommelighed er ligefrem proportionel med erindringens intensitet – og graden af hurtighed er ligefrem proportionel med glemselens intensitet.”

Han mener, at hastigheden giver mennesket glemsel og slukker for al nydelse – og da der ifølge undersøgelser er vældig mange, der mistrives i præstations- og konkurrence samfundet kunne det, at bosætte sig på landet måske være en mulig løsning – uden bivirkninger “og husk at drikke vand til.”

Desuden er jyden et besøg værd, for han er både stærk og sej. Det bekendtgjorde St. St. Blicher allerede i år 1864 – og det har han været lige siden. Det kan enhver skrive under på…jyderne i hvert fald, men de har også en humor, der er så skæv og umiddelbar, at den ikke rigtig lader sig forklare. Men det er måske der, kvaliteten ligger.

Følgende ordveksling udspandt sig en dag mellem Søren og en jyde, der sindigt gik rundt på en lagerplads i en lille uanseelig by, Øster Hjerm.

– Har du terassebrædder?

– Det har jeg

– Hvad koster de?

– 11 kr. pr. meter

– Så kommer der vel moms oveni?

– Nej, det er med moms

– Det er sgu billigt

– Jamen, det kan vi da gøre noget ved……

Jeg må skuffe jer, hvad angår billeder. Jeg sidder ikke ved min egen PC – og har kun haft problemer hele dagen med den her, men hæng på. Jeg håber det løser sig i morgen.

Fortsættelse følger…..