Sådan nogen som os….hvad er det, der får sådan nogen som os til at vælge TH livsformen – en livsform som det overvejende flertal af Hr. og Fru. DK – Jensen, Hansen, Nielsen og Madsen aldrig ville overveje muligheden for.

Vi har valgt – eller overvejer at vælge den livsform afhængig af hvor langt vi er nået i vores overvejelser – og der er selvfølgelig forskellige bevæggrunde for valget. Nogen vælger den af økonomiske årsager, andre af idealistiske, men andre igen har så store særpræg og så meget anderledeshed i deres personlighed, at samfundet kun rummer dem hen imod deres indre følelse af hjemløshed.

Men fælles for beslutningen er vel et ønske om frisættelse fra meningsløse, snærende bånd af forskellig karakter og dermed opnå en højere grad af selvbestemmelse i den menneskelige eksistens, som geologisk set er ganske kort og derfor er det så vigtigt at tage stilling til stunden på jorden – uanset om man ønsker et socialt fællesskab med andre TH folk – eller mere har brug for langt væk ad helvede til – Off Grid. Det er vel et udtalt behov for at træffe egne valg, der driver os – i den opgave, der ligger i at skabe sig en tilværelse, der giver mening og indhold – og mærke den værdifulde følelse af, at have ejerskabet over sit eget liv.

Man hører tit udtrykket – “Vi er nødt til at få det bedste ud af det.” Det bedste ud af hvad, spørger jeg. Det bedste ud af dårlig trivsel og meningsløshed, når muligheden for at få det bedste ud af noget – som er endnu bedre eksisterer? For den mulighed findes – i hvert fald for sådan nogen som os, der gerne vil være kærester med livet på livets og eksistensens grundlæggende vilkår smiley

Idealiseret primitivitet. Jeg stødte på udtrykket, da jeg på et tidspunkt læste naturhistorie. Det er smukt, synes jeg. Rent, enkelt og uden støj. Det læner sig lidt op ad TH bevægelsens drivkraft – som jeg ser det.

Har jeg sagt, at det er nemt. No, no – but we can always give it a try, and a try, and a try – og prøve at vågne op fra åndeligt søvngængeri.

Min “fotomand” er pt indisponibel.

Fortsættelse følger….