Da døren blev lukket – og nåede et bristepunkt

For døren BLEV lukket for Tiny House bevægelsen på Fejø – blot et års tid efter sin opstart.

Det lød ellers så godt

Da jeg rejste til Fejø naturcampingplads i juli måned med min gule vogn og den gamle, men stabile Ferguson traktor, stod jeg i den situation, at jeg var blevet politianmeldt af Skive kommune for at bo i mit Tiny house på min private grund. Efter et langvarigt, opslidende slagsmål med embedsvældet  besluttede jeg mig for at flytte….til Fejø – for her havde man åbnet op for TH bevægelsen i en grad, hvor alt var muligt. Det var en fantastisk mulighed at kunne flytte fra ballade, begrænsninger og trusler om dagbøder hængende over hovedet – til et sted, hvor boformen var mere end blot tilladt, hvor freden og roen og den mentale frihed kunne få en chance for at indfinde sig.

Vi er nu alle sammen på pladsen, tilsyneladende fuldstændig samvittighedsløst, blevet smidt på porten med udgangen af 2019 – for mit vedkommende efter ca. 2 måneders ophold. Vi vidste, at stedet var sat til salg, men vi var samtidig blevet lovet, at en fremtidig ny ejer skulle forpligte sig til at køre TH konceptet videre.

Nu er pladsen solgt til et ungt par, der ikke ønsker hverken TH eller campingvogne på pladsen, hvilket betyder, at vi alle sammen er blevet bortvist med meget kort varsel. Hele proceduren omkring salget er foregået uanstændigt og respektløst. Vi er blevet holdt hen den ene gang efter den anden…de nye købere har endnu ikke vist sig. Der har ingen dialog været – ingenting. De har gemt sig bag sælger, og brugt ham som talerør.

Det er mig ubegribeligt, at man smider et koncept på porten, der i den grad vinder frem i øjeblikket i hele landet – en bevægelse, der ikke lader sig stoppe…medmindre man vælger at smide de mennesker ud, som er en del af den. Det er det valg, de nye ejere har truffet. Tænk, at det skulle ske på Fejø – øen, som er blevet profileret vidt og bredt på modtagelsen og åbne arme af netop denne bevægelse, og som uden tvivl fremadrettet ville have nydt godt af endnu flere TH tilflyttere – både med og uden børn.

Da vi omsider modtog en udmelding fra det unge par, blev den offentliggjort gennem omtalte talerør. De skriver, at de selvfølgelig er kede af, at der ikke er plads til os i deres mere tidssvarende koncept af beduintelte og shelters….kede af at de har givet os grund til bekymring, sat gang i følelser og uvished, forståelse for at folk er blevet frustrerede og ærgerlige og alt det der….det skal de jo skrive, for det lyder SÅ pænt. Javist det kan vi sørme godt forstå, selvom vi er blevet behandlet som ubegavede analfabeter, der har ladet sig trække rundt ved næsen – i manegen.

Videre skriver de: Vi er i bund og grund bare nogle unge mennesker, som har en drøm om at starte et nyt kapitel på Fejø….

Til det må jeg sige: Vi på pladsen er i bund og grund bare nogle ældre modeller, som havde en drøm om at starte et nyt kapitel på Fejø.

Deres drøm og deres kapitel blev så på bekostning af vores.

Mit Tiny House på Fejø naturcamping. Bemærk tørrestativet. Fancy ikke? :o)