Så opholder jeg mig her – så der – så har jeg et trinbræt et tredje sted og nogle gange, når jeg vågner om morgenen efter disse gentagne miljøskift, må jeg et øjeblik skærpe opmærksomheden indtil….Nåh ja – nu er det HER, jeg er.

Som nævnt i sidste opslag har jeg indrettet mig Tiny to steder i landet for at tilgodese familie og venner. Min gule vogn har nu fået vinterkvarter på Lolland, og nordpå har jeg adgang til et lille stormomsust havehus – og det er her, jeg er lige nu. Det buldrer i brændeovnen, mens det river og rusker om hushjørnerne – og pludselig befinder jeg mig et andet sted – på Prærien, hvor jeg, for mit indre blik, ser en Lonely Rider dukke op. Vi kender ham ikke. Det er ikke en’ af de navnkundige, Buffalo Bill, Jesse James eller Billy the Kid. He’s an unknown man og ligeså rodløs som de thumbleweeds/vindhekse, der kastes afsted med vinden og farer hen over det nøgne land. He is wanted – dead or alive – for så og så mange dollars. Vi ved ikke, hvor mange. Vi kender ham ikke. Vi kender ikke hans forbrydelse. 

Han holder hesten an – lytter, skygger med hånden og ser sig tilbage. Hesten danser nervøst, mens lyden fra en ildevarslende, insisterende mundharmonika høres. Vi kender ikke hans ansigt. Vi ved kun, at hans halsbandana er rød og beskidt. Han trækker den op foran munden, sætter med en klirrende lyd sporerne i hesten bug og rider hastigt videre i støvstormen – ikke som en jubijæ glad lille cowboy, men som en wanted, lonely and hunted man.

Det var det, jeg så. Det var sådan jeg tænkte, mens stormen ensomt hylede og ruskede om hushjørnerne i “Det lille hus på Prærien” – i det nordlige Jylland og kaldte på fortællinger. 

Nu er det blevet aften. Må jeg overnatte i havehuset? Det tror jeg ikke, men det sker jo, at jeg bliver indhentet af Osvald Helmuths fremførelse i Fønixrevyen fra 1936 – “og så talte han til en’, og så sov han som en sten….” Det kunne han jo ikke gøre for – ham der…. i den mellemste køje. Det kan jeg heller ikke. Man kan heller ikke gøre for, at man har charme. Kan man vel? Ha, ha.

Go nat, venner ZZZZZZZZzzzzz

Fortsættelse følger……